top of page
Onderhoud van het meubel

De meubels die TIMA meubilair levert worden afgewerkt met een natuurlijke olie van OSMO.  De Osmo olie is een op olie en was gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. Deze olie maakt gebruik van een 2-laags systeem, de eerste laag trekt volledig in het hout, de tweede laag hard uit in de bovenste poriën van het hout. 

Na behandeling met deze olie en was is het oppervlak resistent tegen:

  • Water - koffie en wijn.

  • is zwaar belastbaar.

  • Speeksel- en zweet bestendig. 

Om het meubelstuk in optimale conditie te houden raden wij aan om een onderhoudsset van OSMO te gebruiken. Met deze onderhoudsset kun je op basis van natuurlijke stoffen vlekken verwijderen. Daarnaast hydrateert de onderhoudswas het hout waardoor het meubel in optimale conditie blijft.

De onderhoudsset bevat:

  • Wisch-Fix (1L)

  • Onderhoudswas- en Reiningsspray (400ml spray)

  • 3 Aanbrengdoeken.

  • Gebruiksaanwijzing

Losse verkoopprijs: €41,50

In combinatie met meubel: €36,50

osmo onderhoudsset.PNG

Luchtvochtigheid

Hout is een natuurproduct dat uitzet bij vochtopname en krimpt bij vochtverlies. Een ideale luchtvochtigheid voor ons meubilair in een ruimte is rond tussen de 50-60%. Mocht dit teveel afwijken kan het zijn dat het hout gaat ''werken''. Deze natuurlijke werking hoort bij het massieve hout en kunnen wij niet verhelpen. Zelf kun je de werking minimaliseren door te zorgen voor een ideale luchtvochtigheid.

Hoe meet ik de luchtvochtigheid in mijn kamer?

Luchtvochtigheid is te meten met een hygrometer. Wij raden aan om de luchtvochtigheid te meten voordat het meubel wordt geleverd. Blijkt de luchtvochtigheid te laag te zijn kun je een luchtbevochtiger kopen om de luchtvochtigheid te stimuleren. Een andere oplossing is het plaatsen van bakjes water op de verwarming.

Indien je geen hygrometer hebt kun je er een bij ons bestellen voor een bedrag van €19,95.

bottom of page